A SPAR visszaveszi, amit a természet nem tud

A SPAR Magyarország valamennyi áruházában visszaveszi a vásárlók kereskedelmi csomagolás hulladékát (PET és ALU flakonok, üvegek, műanyag bevásárló reklámtáskák, TETRA dobozok, hullámkarton, fólia, vegyes papír) és a reklámújságok, valamint az egyéb újságpapírok elhelyezésére is lehetőséget biztosít. 


Szelektív szigetek az üzletekben

Az ÖkoKord Országos Nonprofit Kft. erre a célra kifejlesztett szelektív gyűjtőszigetei szinte minden INTERSPAR és SPAR áruházban megtalálhatóak.

 

ALU palack visszaváltó automata

Tovább ösztönözve a vásárlókat a szelektív hulladékgyűjtésre, a SPAR három sörgyárral együttműködve, a magyar Returpack Kft. által üzemeltetett alumínium-italdoboz visszaváltó automatákat helyezett ki országszerte, több mint 30 üzletében. Az automaták 3 Ft-ot adnak palackonként a vásárlóknak. A hulladékokat a bedobást követően összepréseli az automata, így az 4-5 ezer palack tárolására lesz alkalmas ürítésenként. A szolgáltatás gyorsan népszerűvé vált, a jelenlegi visszavétel már elérte a havi 1,5 millió palackot.

 

Elemgyűjtők

A SPAR Magyarország minden üzletében megtalálhatóak a Relem Kft. kisméretű akkumulátor- és elemgyűjtői, melyekkel a használt elemek szelektív visszagyűjtésére is lehetőséget biztosít az áruházlánc.

 

Elektromos hulladékok visszavétele

A vállalat az ország összes INTERSPAR és SPAR áruházában gyűjtőpontokat helyezett el, amelyekkel lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy kulturált keretek között, szelektálva adhassák le az elektronikai hulladékokat. Lehetőség van elemek, mobiltelefonok, elektromos és elektronikai készülékek, CD-k, DVD-k, mini fénycsövek, festékpatronok, izzók, energiatakarékos lámpák és fénycsövek visszahozatalára és önkiszolgáló módon való elhelyezésére. A modern – Electro-Coord Magyarország Kft. által biztosított, formatervezett gyűjtőket az üvegvisszaváltóknál és az információs pultoknál találják meg az áruházlánc vásárlói.