EGYÜTT AZ ÉLELMISZER-PAZARLÁS ELLEN!

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, ami fejenként 68 kilogramm kidobott élelmiszert jelent minden évben. Ez a szám már önmagában is elgondolkodtató, annak fényében pedig kifejezetten megrendítő, hogy a borítékolhatóan kidobásra termelt élelmiszer előállításához természetes élőhelyek felszámolásán és farmok, mezőgazdasági területek kialakításán keresztül vezet az út.


Ez nem mehet így tovább.

Éppen ezért indítottunk kampányt annak érdekében, hogy felhívhassuk vásárlóink figyelmét a tudatos és fenntartható bevásárlás fontosságára. Mi a SPAR-nál évek óta küzdünk az élelmiszer-pazarlás ellen, melynek a logisztikai fejlesztéseink és a vadasparkok, állatmenhelyek számára tett rendszeres felajánlások egyaránt fontos részét képezik, a hosszú távú sikerhez azonban vásárlóink együttműködésére is szükség van. Ez az, ami miatt fontos, hogy ha lehetőségünk nyílik rá, a közelebbi lejáratú termékeket emeljük le a polcokról a bevásárlás során, hogy annak véletlenül se kelljen a hulladékban végeznie.

Ha sikerül összefognunk, egy nap talán egyetlen tejfölnek sem kell a polcon szomorkodnia, mi pedig összetartó közösségként dolgozhatunk tovább a fenntartható jövőért.