Fókuszban a munkavállaló

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. hazánkban évek óta az egyik legnagyobb munkaadónak számít, s tevékenységét annak szellemében és elismerésével végzi, hogy a dolgozók jelentik a siker egyik forrását. Ebből adódóan a megbecsülésük kifejezésre juttatása kiemelten fontos a vállalat számára.


A SPAR-családban minden dolgozónak fontos szerep jut. A tisztelet jeleként a cég évek óta bővíti béren kívüli juttatásainak körét és versenyképes jövedelmet, valamint egyedülálló módon 13. havi fizetést, továbbá több mint tíz éve iskolakezdési támogatást biztosít alkalmazottainak. Két éve indult el a hűségprogram, amelynek lényege, hogy a vállalatnál eltöltött évekkel egyenesen arányosan nő a béren kívüli juttatások nagysága.

A dolgozók számos kedvező lehetőséggel élhetnek: a saját üzletekben 5%, kiemelt időszakokban (pl.: karácsonykor) pedig 10% engedménnyel vásárolhatnak, emellett kedvező bankszámlacsomagok, biztosítási csomagajánlatok, alacsony mobiltelefon-előfizetési díjak és kedvezményes üdülési lehetőségek vehetők igénybe valamennyi munkatárs által.

 

Dolgozói elégedettség felmérés

2018 szeptemberében online kérdőíves elégedettség felmérést végzett a SPAR a munkavállalói körében, melynek keretében mindenkinek lehetősége nyílt elmondani a véleményét arról, milyen a cégnél dolgozni. Két hét alatt 9 640-en, a vállalatnál dolgozók 79%-a osztotta meg a véleményét a SPAR-ról, mint munkáltatóról.

 

Elismerés a legjobbaknak

A korábbi évek hagyományaihoz híven a cég vezetése tavaly is az Arany Fenyő verseny keretében díjazta a szakmai területek legjobb munkatársait. Nemcsak a logisztika és a húsüzem kiemelkedő dolgozóit választották ki, hanem a hálózat üzletei közti versengés legjobbjait is. 650 m2 eladótér alatti és feletti kategóriákban, régiónként díjazták az év legjobb szupermarketjeit. A legeredményesebb INTERSPAR-ok – forgalomtól függően három csoportban – szintén díjat nyertek. Mint minden évben, nemcsak az áruházvezetők részesültek elismerésben, hanem az adott áruház valamennyi dolgozója pénzjutalmat kapott.

A 2018-as év újdonsága a SuperShop díj volt, amit az az üzlet nyert el – szupermarket, illetve hipermarket kategóriában –, amely a legmagasabb törzsvásárlói SuperShop vásárlási arányt érte el a verseny időtartama alatt. A nyertes üzlet valamennyi dolgozója 20 000 SuperShop pontot kapott saját kártyájára.

 

Jubileumi ünnepség

Azok számára, akik 15, 25 vagy 40 éve állnak a cég alkalmazásában, minden évben ünnepélyes keretek között mond köszönetet a SPAR vezetősége, valamint kifejezi megbecsülését a nyugdíjba vonulók felé is. 2018-ban több mint 400 dolgozó vehette át ajándékát.

 

Ötletbörze

Dolgozói ötleteket gyűjtött a vállalat vezetése az év utolsó hónapjaiban, a legjobb elképzelések pénzjutalmat értek. A munkahatékonyságot javító program keretében a közösségben felmerülő innovatív ötleteket, fejlesztő javaslatokat vártak a munkavállalóktól egy digitális platformon.

 

Gyermektábor

Három turnusban közel ötszáz gyermek táborozhatott ingyen a cég jóvoltából a Vérteslovas táborban. A vértesboglári üdülőben nemcsak a szállás és az étkezés volt díjmentes, de a gyermekek utaztatását is a SPAR biztosította.

 

Gyümölcsnapok 

A cég központjában, a logisztikai raktárakban és a húsüzemben dolgozók minden hét elején friss gyümölcsöt ehetnek ingyenesen az étkezdékben, az üzlethálózat munkatársai pedig elfogyaszthatják a délután megmaradt, helyben sütött pékárut és a leválogatott zöldség-gyümölcsöt.