Munkatársak képzése és utánpótlás nevelés a biztos jövőért

A SPAR Magyarország számára alapítása óta stratégiai fontosságú ügy a magas színvonalú gyakorlati képzés, ezért a vállalat – a munkatársak folyamatos képzése mellett – nagy hangsúlyt fektet a szakmai utánpótlás nevelésére is.


A cégcsoport gyakorlati helyet biztosít kereskedelmi szakképzésben lévő tanulók részére, továbbá fogadja a kötelező szakmai gyakorlatukat teljesítő, nappali tagozatos főiskolai, egyetemi hallgatókat is. Az üzletláncnál a 2018/2019-es tanévben közel 900 tanulószerződéses tanuló tölti gyakorlatát, emellett a cég saját húsüzeme szakmai műhelyként is funkcionál, ahol húsipari termékgyártó tanulók részére gyakorlati lehetőséget biztosítanak a teljes képzési időre. A SPAR – a gazdasági társaságok közül – elsőként csatlakozott a duális főiskolai/egyetemi képzéshez: jelenleg 14 duális hallgató szerez szakmai tapasztalatot a vállalatnál, ők a Szent István Egyetemen és a Budapesti Gazdasági Egyetemen tanulnak. A gyakornokok létszáma szeptembertől várhatóan 6 fővel bővül a cégnél. A hallgatók aktívan részt vesznek a vállalat napi működésében, miközben elméleti tudásukat gyakorlati ismeretekkel bővíthetik.

A SPAR Magyarország sokrétű képzési rendszere lehetőséget nyújt a munkavállalók folyamatos fejlődésre és a szakterületükön való továbbképzésre is. A vállalat több mint 50 féle belső képzést kínál kollégáinak, melyek többek között a frissáru területekre, kommunikációs ismeretekre, vezetői ismeretekre fókuszálnak. A cégcsoport az OKJ-s képesítés megszerzésében is támogatja munkatársait, illetve nyelvi képzéseket, vezetői tréningeket, pénztáros, boltvezetői-boltvezető helyettesi oktatást is szervez számukra.