Szakképzésben résztvevő tanulók gyakorlata a SPAR üzletekben

Országszerte közel 900 kereskedelmi szakmát tanuló diák tölti gyakorlatát a SPAR és INTERSPAR áruházakban az utánpótlásnevelés keretében. A fiatalok szakmai fejlődését folyamatosan képzett, szakmájukat magasan művelő SPAR-os kollégák, ún. tanulófelelősök felügyelik és segítik.


A tanulóképzéssel a vállalat legfőbb célja, hogy a minőségi kereskedelmi munka szakmai követelményeit a diákok minél színvonalasabban elsajátítsák, valamint hogy őket lehetséges jövőbeni munkatársként köszönthesse a cég.

Ennek jegyében a szakképzésben résztvevő tanulók számára minden évben megrendezésre kerül a SPAR Kiváló Tanulója szakmai verseny, ahol a diákok számot adhatnak a megszerzett tudásukról, és a versenysorozat győztese elnyeri a SPAR Kiváló Tanulója megtisztelő címet.

A SPAR Magyarország emellett rendszeresen szervez üzemlátogatásokat a bicskei és üllői logisztikai központjában, illetve saját húsüzemében, ahol a diákok bővíthetik a szakmai ismereteiket és átfogó képet kapnak a cég mindennapi működéséről.

A gyakorlati képzés mellett a SPAR fontosnak tartja a tehetséggondozást is. Ezért évek óta fő szponzorként támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Sztár Verseny kereskedelmi ágazatában versenyző kereskedő, eladó, valamint logisztikai és szállítmányozási ügyintéző tanulók szakmai megmérettetését. Az áruházlánc ugyanis maximálisan egyetért a verseny célkitűzéseivel: a szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelésével, a jó szakember-pályamodell bemutatásával és népszerűsítésével.

A fiatal tehetségek fejlődését az Euroskills és WordSkills versenyek szponzorálásával is segíti a vállalat. A megmérettetéseken minőségi alapanyagokat biztosít a cég a szakács és pincér szakma kiválóságainak.