A hitel nem ajándék!

Az év végi forgatag hatására többen fogyasztási hitelt igényelnek vagy gyorskölcsönt vesznek fel, hogy fedezzék az ünnepi kiadásokat, ám a nagy sietségben sokszor nem néznek utána a részleteknek. Akármilyen kölcsöntípusról van is szó, egy dolog közös bennük: egyik sem ajándék, mindegyik hosszú távú kötelezettséget jelent.


Mivel egy hitel akár több évig tartó folyamatos fizetési kötelezettséget is jelenthet, ami tartósan meghatározhatja a család anyagi helyzetét, érdemes alaposan átgondolni, hogy valóban szükség van-e a kölcsön felvételére, illetve hogy az azzal járó kötelezettség biztosan vállalható-e. Ha biztosan elkerülhetetlen, fontos, hogy az adott helyzetet és a személyes szempontokat szem előtt tartva a legmegfelelő konstrukcióra essen a választás.

A fogyasztási hitelek egyes típusai főként a felhasználási célban, a futamidőben és a abban különböznek, hogy hol lehet őket igényelni, ezen kívül mindegyiknek lehet további jellemző feltétele.

Mindezek fényében nagyon fontos alaposan átgondolni például, hogy pontosan mekkora összegre van szükség, rendelkezésre áll-e önerő, mekkora az adott konstrukció THM-je és törlesztőrészlete, továbbá hogy fix vagy változó kamatozású-e.

A megalapozott választás érdekében ajánlott több konstrukciót is összehasonlítani, és nagyon fontos, hogy nem feltétlenül a 0%-os THM-mel vagy akciósként hirdetett ajánlat a legkedvezőbb!

A Pénzügyi Navigátor honlapján megismerhetők a fogyasztási hitelek különböző típusai és hasznos tippek találhatók azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes odafigyelni hitelfelvétel előtt.

Pénzügyi Navigátor személyesen!

Legyen megfontolt, tervezzen előre és költekezzen megfontoltan! Ha segítségre szorul vagy kérdése van, személyesen is felkeresheti kollégáinkat. Szakértőink díjmentesen állnak rendelkezésre az MNB ügyfélszolgálatán, vagy a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat megyeszékhelyeken működő irodáiban és a kitelepüléseken.

Pénzügyi Navigátor. Utat mutat a pénzügyekben.