Állatvédelmi szervezetek támogatása

A SPAR Magyarország a társadalmi szerepvállalás jegyében 2011-ben egy új adományozási projektet indított állatvédelmi szervezetek, álltakertek és vadasparkok támogatása céljából.


A cégcsoport a SPAR szupermarketekben és az INTERSPAR hipermarketekben feleslegessé váló, kereskedelmi forgalomba nem hozható vagy onnan kivont termékeket olyan szervezeteknek, egyesületeknek, állatkerteknek vagy vadasparkoknak ajánlja fel, amelyek állatok gondozásával, megmentésével foglalkoznak. Az akcióban részt vesz valamennyi áruház, melynek vonzáskörzetében működik ilyen profilú, megfelelő engedélyekkel rendelkező szervezet, illetve intézmény, s szívesen veszik az üzletekben feleslegessé váló, kereskedelmi forgalomba nem hozható vagy onnan kivont hús, húskészítmény, tejtermék, zöldség-gyümölcs és pékáru termékeket takarmányozás céljából.

A SPAR emellett egész évben segíti az Országos Állatvédőrség munkáját. A szervezet munkatársai minden évben sok ezer kilogramm állateledelt gyűjtenek össze SPAR és INTERSPAR üzletekben, melynek köszönhetően számos állatvédelmi szervezet működéséhez járul hozzá a vállalat.