Jótékonyság és finom nedűk a Budapest Borfesztiválon

Szeptember 5-8. között immár huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg Európa legszebb borfesztiválját, a Budapest Borfesztivált, amelynek idén is a SPAR Magyarország volt a főtámogatója. A borok szerelmesei a Budai Vár látványos teraszain közel 200 hazai és külföldi pincészet több ezer kedvelt borából és újdonságából válogathattak.


A SPAR standja a Savoyai teraszon, a pódiumszínpad közelében volt, ahol a vendégek a kivételes minőségű SPAR Válogatás borokat ízlelhették meg. Érdemes volt többször visszatérni a főtámogató kiállítóhelyéhez, hiszen egy különleges akció keretében minden negyedik pohár bort ingyenesen kapták a látogatók.

Az áruházlánc jóvoltából szakmai programokon is részt vehettek az érdeklődők: az esti órákban neves borászok előadásait hallgathatták meg a főtámogató melletti színpadnál. A pénteki napon Dobosi Győző, Barabás Barna és Makai Gergő folytatott eszmecserét a bio borokról. Szombaton pedig Bock József (Bock Borászat), Juhász Ádám (Juhász Testvérek Pincészete) és Takler András (Takler Borbirtok) beszélt a SPAR Válogatás borkínálatáról.

A Hunyadi udvaron a SPAR saját húsüzeme, az idén 15 éves Regnum Húsüzem és Oktatóközpont is ízelítőt adott a kiváló minőségű termékeiből. A Regnum Grillterasznak köszönhetően a látogatók megkóstolhatták a magyaros sült kolbászt, a BBQ mellfilét, a grillsajtot és a magyaros karajtálat is.

A SPAR Magyarország az idei évben is kiadta népszerű Borkatalógusát, amelyben három héten keresztül több mint 200 féle bort kínált kedvezményes áron a vásárlóinak. A fesztiválhoz kapcsolódóan számos további akciót és játékot hirdetett a vállalat. A Bormustra online játék keretében egy-, illetve kétéjszakás, borkóstolóval egybekötött pincelátogatásokat sorsoltak ki a résztvevők között, a cég Facebook oldalán pedig páros belépőjegyekhez juthattak hozzá a szerencsések.

A rendezvény után a kiskereskedelmi üzletlánc részt vett a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jótékonysági Borárverésén is. A vállalat egy speciális borhűtőt és kiemelt minőségű SPAR Válogatás borokat ajánlott fel az eseményre, valamint licitált is a jó cél érdekében. Az itt befolyt összeget a szeretetszolgálat tiszaburai varrodájának fejlesztésére fordítják, ahol hátrányos helyzetben lévő embernek adnak munkát és fiataloknak tartanak felzárkóztató programokat.