Mancs a bajban! - országszerte segítettek a menhelyen élő kisállatokon az INTERSPAR hipermarketek vásárlói

Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.


A SPAR Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal már több mint 10 éve szervezi egész éven át tartó állateledel-gyűjtő akcióit, amelynek az egyik legnagyobb szabású eseménye a Mancs a bajban! kezdeményezés. Ennek keretében az elmúlt hétvégén az ország valamennyi, 36 INTERSPAR hipermarketében egyszerre gyűjtötték állatvédő szervezetek önkéntesei a vásárlók felajánlásait.

„Ma Magyarországon rengeteg kisállat él mostoha körülmények között. Sokan elképzelni sem tudják, mekkora feladatot jelent az állatvédő szervezetek számára a róluk való gondoskodás. A SPAR több mint egy évtizede segíti a magyarországi állatmenhelyeket a kereskedelmi forgalomból kivont, de az állatok élelmezésére hasznosítható termékek felajánlásával. Emellett vállalatunk szorosan együttműködik az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal. Ennek a közös munkának az egyik fontos eseménye a Mancs a bajban! akció, amelynek keretein belül idén is rendkívül sok felajánlást tettek vásárlóink, akiknek ezúton szeretnénk köszönetet mondani” - mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

„A Mancs a bajban! és a többi gyűjtőakció rendkívül nagy segítséget jelent az állatvédő szervezeteknek a bajba került kisállatok ellátásában, gondozásában. A kezdeményezés ugyanakkor alkalmat teremt arra is, hogy felhívjuk a figyelmet az állatvédelem és a felelős állattartás kérdésére is. Ez egy rendkívül összetett társadalmi probléma, de bízunk abban, hogy következetes munkával, társadalmi szemléletformálással pozitív változásokat érhetünk el ezen a téren” - mondta Schreiter Katalin, az Országos Állatvédőrség Alapítvány kuratóriumának tagja.

Az idei Mancs a bajban! állateledel-gyűjtési hétvégén az INTERSPAR üzletek vásárlói a kutyáknak több mint 8 ezer kilogramm száraz tápot, 5250 doboz konzervet, a macskáknak pedig 1312 kilogramm száraz tápot, 6681 konzervet és alutasakos eledelt, valamint 1043 kilogramm macskaalmot ajánlottak fel. Ezeken felül nagy mennyiségű állatfelszerelés és tisztítószer is összegyűlt. A SPAR pedig további 1 millió forintot ajánlott fel az Országos Állatvédőrség Alapítvány számára.

 

A gyűjtőakciók az év hátralévő részében tovább folytatódnak, az adománygyűjtések időpontjától és helyszínéről júniustól a www.sparafenntarthatojovoert.hu/mancsabajban weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.