A szívből jövő mosoly értékében hisz a SPAR

A SPAR családi vállalkozásként fontosnak tartja a társadalmi célú kezdeményezéseket és a rászorulók segítését, ugyanígy kiemelten kezeli az egészséges életmódot és a sportot népszerűsítő programok támogatását is. A vállalat a társadalmi élet számos területén – szociális és egészségügy, sport, kultúra, oktatás – kínál segítő jobbot.


SPAR Budapest Maraton® Fesztivál - Magyar Máltai Szeretetszolgálat - CSR

A felelősségvállalás, a sport és az egészséges életmód támogatása a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon összefonódott, hiszen a 31.920 nevezőt számláló, minden idők legnagyobb futófesztiválján a szurkolók és a versenyzők csatlakozhattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az üzletlánc társadalmi kezdeményezéseihez. A futóünnep alatt a rászoruló gyermekek számára szervezett mesekönyv-gyűjtő akció keretében több százan ajándékoztak könyveket. A SPAR a fesztiválon -a Regnum termékekből- befolyt bevételét a szeretetszolgálat „Ide hozzuk a játszóteret!” programjára ajánlotta fel. A projekt mozgó játszóterei az ország több mint 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét, hogy a legszegényebb családok gyermekei is megismerhessék azt. A rendezvényen egyébként a vállalat megjelent SPAR Életmód standjával is, ahol az egészséges életmód kialakításához kaphattak ötleteket a résztvevők és megismerhették a vállalat saját márkás termékeit. 


Nem csak ezen a rendezvényen működött együtt a két szervezet, hiszen a SPAR Magyarországnak két évtizede kiemelt stratégiai partnere közel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Együttműködésüknek köszönhetően számos közösségsegítő program és szociális kezdeményezés indult el. 
Az idei Budapest Borfesztiválon – immár 19. alkalommal – a szőlő- és borágazat sikeres vállalkozói segítettek a Jótékonysági Borárverés rendezvényén. Az árverésen a SPAR is képviseltette magát, a befolyt összegből a máltaiak négy településen kísérleti projektet indítottak, melynek keretében 200 gyermeket fogadtak oltalmukba. 
A SPAR ezen túlmenően további segítséget is ad a karitatív szervezetnek: az üzletekben eladott szalagfüles táskák után csak az idén közel öt millió forintot ajánlott fel számukra. A kasszáknál árusított 200 és 500 forintos adománykártyákból befolyt 7,6 millió forinttal szintén a legszegényebb embertársaikat segíthették a szeretetszolgálaton keresztül a vásárlók. 


2017. december 14. és 19. között a Szeretetszolgálat és a SPAR újra megszervezi hagyományos karácsonyi élelmiszergyűjtését az Adni öröm! akció keretében. A kijelölt üzletekben idén is várják a tartós élelmiszerek felajánlását az önkéntesek, akik még karácsony előtt eljuttatják azokat a rászorulókhoz. 
Az üzletlánc bízik abban, hogy összefogással nagyon sokat és hatékonyan lehet tenni a közösségek boldogulásáért. A közös munka és élmény szorosra fűzi a kapcsolatokat: a szívből jövő mosoly életre szóló barátságot eredményez. 

 

Kiépített támogatási rendszer

A 2015-ben kialakított támogatási folyamat - melynek alapja a www.sparsegitokezek.hu - átláthatóságot biztosít a vállalatnak, a támogatottak pedig egyenlő esélyekkel pályázhatnak. Ennek köszönhetően a SPAR számos területen tud segítséget biztosítani, úgy, mint például az oktatásban és az egészségügyben. A társaság célja ezzel a jól működő rendszerrel, hogy a lehető legtöbb helyen segítő jobbot nyújtson. Tavaly összesen 22 millió forint került felosztásra különböző szervezetek, intézmények között.

 

Felelősséggel az állatokért

A SPAR Magyarország a társadalmi szerepvállalás részeként az állatok sorsát is szívügyeként kezeli, ezért egész évben segíti az Országos Állatvédőrség munkáját. Azokat az élelmiszereket, amelyek humán adományozásra nem kerülhetnek, állatvédő szervezeteknek, állatmenhelyeknek, állatkerteknek juttatja el a cég. Ezúton számtalan szervezetet támogat minden évben a vállalat több ezer tonna -emberi fogyasztásra alkalmatlan- termékkel.