Több mint 284 tonna élelmiszert adtak a SPAR vásárlói nehéz sorsú embereknek

Több mint 284 tonna élelmiszer gyűlt össze a 22. alkalommal megszervezett Adni Öröm! akció keretében. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR karácsonyi gyűjtésének eredményeképpen több mint 30 ezer ajándékcsomag jut el nehéz sorsú emberekhez az ünnep előtt.


Idén december 13-18. között országszerte 133 SPAR és 32 INTERSPAR áruházban zajlott az Adni Öröm! adománygyűjtő akció. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR jótékonysági akciójának hat napja alatt több mint 284 tonna élelmiszert gyűjtött össze a civil szervezet csaknem háromezer önkéntese.

Annak érdekében, hogy a nehéz sorsú emberek számára leginkább megfelelő élelmiszerek kerüljenek az önkéntesekhez, a gyűjtés szervezői összeállították az Ország Bevásárlólistáját. A listával számos köztéri reklámhordozón találkozhattak a vásárlók, a budapesti Batthyány téri SPAR szupermarketben pedig fizikálisan is megjelent egy monumentális eszköz formájában. Az adománygyűjtés időszaka alatt több százan vették igénybe a bevásárlólista nyújtotta útmutatást, valamint osztották meg a közösségi médiában a felhívást.

Örvendetes módon a SPAR vásárlói ebben az évben is nagy önzetlenségről tettek tanúbizonyságot. Az Ország Bevásárlólistáján szereplő tételek közül nagy mennyiségben adtak át tésztát, konzerveket, rizst, kekszeket, lisztet, cukrot és étolajat az önkénteseknek. Ezek a tartós élelmiszerek hatalmas segítséget jelentenek a nélkülözők számára a mindennapokban.

Az adományokból összeállított több mint 30 ezer élelmiszercsomagot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai személyesen adják át még karácsony előtt a rászoruló családoknak, egyedülálló, beteg időseknek, fogyatékkal élő és hajléktalan embereknek. A szervezők az Adni Öröm! akció keretében hagyományosan arra is felhívták a vásárlók figyelmét, hogy nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján lehetőségük nyílik a pénztáraknál megvásárolható Máltai adománykártyák segítségével támogatást adni a legszegényebb családokban felnövekvő gyermekek számára.

A 22. alkalommal lebonyolított Adni Öröm! jótékonysági kezdeményezés szervezői, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország a rászoruló családok nevében nagyon köszönik az adományokat.