Több tízezer látogató és közös összefogás a 34. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon

Az idei futófesztiválon összesen félmilliárd futólépést tettek meg a versenyzők. Az utolsó szeptemberi hétvégén nagyon sok résztvevő, szurkoló családtag és barát támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közös jótékonysági akcióit is, a mozgó játszótérprogram segítésére és a gyerekkönyvek gyűjtésére szervezett kezdeményezést.


Idén 34. alkalommal, a szeptember 28-29-i hétvégén került megrendezésre a SPAR Budapest Maraton® Fesztivál. Magyarország legnagyobb szabadidős sporteseményére 30.982-en regisztráltak, és ismét jókora nemzetközi figyelem kísérte a versenyt, hiszen közel 90 ország 5 125 futója vállalta a megmérettetést. A klasszikus táv teljesítése mellett ezt minden induló a fizikuma és képessége szerint tehette meg: kisebb távokon, váltóban, párban, családdal vagy akár gyalogolva. Közöttük különleges eseménynek számított a FODISZ Esélyegyenlőségi futama, amelyen több mint hatszáz mozgás-, látás- vagy mentális képességeiben sérült fiatal és gyermek indult neves élsportolókkal, művészekkel, közéleti személyiségekkel együtt.

Európa egyik legszebb és látványában páratlan futóútvonala a Duna két partján vezetett, a rajtot és a célt a budai Pázmány Péter sétányon, az ELTE Lágymányosi Campus előtti útszakaszon állították fel. Itt kapott helyet a SPAR Magyarország két standja is. A vállalat saját húsüzeme, az idén 15 éves Regnum Húsüzem és Oktatóközpont hot-doggal és csípős debrecenivel, illetve frissítő szomjoltókkal várta a versenyzőket és szurkolókat. A SPAR Életmód sátornál pedig – az egészségtudatos életvitellel kapcsolatos – saját márkás finomságokat kóstolhattak meg a látogatók, nyereményjátékokban vehettek részt és a SPAR szakértőitől, Turcsák Ktalain dietetikustól és Tóth „Bio” Gábor élelmiszeripari fejlesztőmérnöktől válaszokat kaphattak az egészségtudatos életmóddal kapcsolatos kérdéseikre.

A futófesztivál nemcsak a sportról, hanem a társadalmi felelőségvállalásról is szólt. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR idén is mesekönyveket gyűjtött a kétnapos rendezvényen a rászoruló gyermekeknek. A szervezők az áruházlánc standja melletti Máltai sátorban várták a már nem használt, jó állapotú könyveket mindenkitől, aki megtehette, hogy segítsen. Az ide látogató gyermekek igazán jól érezhették magukat, hiszen kipróbálhatták a szeretetszolgálat mozgó játszóterét és számos egyéb érdekes aktivitást is. A szervezet mobil játszóterei az ország több mint háromszáz kistelepülésére viszik el a játék örömét, hogy a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek is részük legyen az élményben. A kiskereskedelmi üzletlánc a sportesemény után a Regnum termékeket értékesítő standjának teljes bevételét – 1 millió forintot – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgójátszótér-programjára ajánlotta fel.

A SPAR Magyarország büszke arra, hogy immár 2008 óta névadó szponzora lehet Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményének, hiszen a vállalat alapértékei közé tartozik az egészséges életmód népszerűsítése és a társadalmi szerepvállalás. A rendezvény – a kialakult és elkötelezett tábora mellett – egyre több új, hazai és külföldi embert győz meg a szabadidős sportolás egészségességéről. A sport nemcsak a testnek tesz jót, hanem a léleknek is, hiszen egy kiváló közösségi élmény. Ennek az összetartó erőnek köszönhető az is, hogy minden évben egyre többen érzik annak fontosságát, hogy a SPAR jótékonysági kezdeményezéseit is támogassák.