Tornatermek felújítására több mint 5 millió forintot adományozott a spar és a p&g

Az ország általános iskoláinak és középiskoláinak tornaterem-felújítását támogatta közös jótékonysági programjával a SPAR és a Procter&Gamble. A másfél millió forintos fődíjat a debreceni Lilla Téri Általános Iskola, az egymillió forintos különdíjat pedig a szegedi Arany János Általános Iskola nyerte.


A játékra a SPAR Magyarország üzleteiben vásárolt Procter&Gamble termékekkel lehetett regisztrálni. A június 9. és július 20. között zajló kampányban több mint 5 millió forint értékű támogatáshoz jutottak a nyertes oktatási intézmények, amelyet tornaterem felújításra fordíthatnak.

A programban résztvevő 127 iskola közül a debreceni Lilla Téri Általános Iskola nyerte a másfél millió forintos fődíjat. – Biztos vagyok benne, hogy az országban számos iskolának nagy szüksége van tornatermi felújításra, ezért különös örömmel tölt el bennünket, hogy mi vagyunk azok a szerencsések, akik megnyerték a fődíjat! – mondta Czellér András, a nyertes iskola igazgatója. – Becsületre méltó, hogy az olyan nagyvállalatok, mint a P&G és a SPAR fontosnak tartják a gyermekek jólétét és a sportot. Mi is hisszük, hogy a testnevelés az egyik legfontosabb nevelési tevékenység, ezért egy jól felszerelt és modern tornaterem elengedhetetlen az iskolák számára. Nálunk jelenleg egy kültéri fitneszpark lenne a leghasznosabb, de bármilyen tornatermi felújításnak örülünk, mert a több mint 50 éve, 1963-ban épült iskolánkban eddig nem történt átfogó felújítás. – tette hozzá.