Idén is kiállt a magyar dinnye mellett a SPAR

Több mint hétmillió kilogramm dinnyét forgalmazott az elmúlt évben a SPAR Magyarország. Az eladott mennyiség jelentős részét magyar gazdálkodók termesztették és a nyári szezonban értékesítette az üzletlánc. A hazai dinnye megjelenésekor idén is felfüggesztették az import dinnyefélék beszerzését.


„Az idei dinnyeszezonban is előnyben részesítettük a magyar gazdálkodókat, ezért az első hazai dinnye megjelenésekor azonnal felfüggesztettük az import beszerzését és friss hazai gyümölccsel töltöttük fel a SPAR csoport összes üzletét. A vásárlói visszajelzések azt mutatják, hogy nagyon kedvelt a magyar dinnye, különösen a magszegény görögdinnye iránt nőtt meg jelentős mértékben a kereslet”, hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A SPAR Magyarország üzleteiben az elmúlt évben csaknem 7 millió kilogramm dinnyét értékesítettek, 15 százalékkal többet, mint a 2016-os évben. Ennek nagy része, mintegy 5 millió kilogramm eladása a július és szeptember közötti szezonra esett. Magszegény görögdinnyéből mintegy 30 százalékkal többet, 1,7 millió kilogrammot értékesített tavaly a SPAR Magyarország. A teljes hazai dinnyetermesztés volumene az elmúlt évben mintegy 205 ezer tonnát tett ki. A lédús dinnye nemcsak finom, hanem rendkívül előnyös élettani hatásokkal is rendelkezik: magas likopintartalma révén komoly betegségeket tart távol a szervezettől.

A dinnyeszezon kezdetén a SPAR Magyarország idén is áruházi dinnyekóstolást szervezett több Balaton környéki városban és a Velencei-tónál, ahol Rácz Árpád, a vállalat zöldség-gyümölcs szakértője friss magyar dinnyével fogadta a vásárlókat.