Integrált Irányítási Rendszer a SPAR-nál

Három évre megkapta a SPAR Magyarország az ISO 9001:2015-ös minősítést. Az új, vevőközpontú szabvány felhasználóbarát, a korábbiakhoz képest jobban igazodik a vásárlók igényeihez, elégedettségéhez.


A SPAR Magyarország 2009 decemberétől az SGS – a világ vezető tanúsító szervezete – által tanúsított Integrált Irányítási Rendszert (IIR) működtet. Ennek a rendszernek két eleme az ISO szabvány szerinti minőségirányítási és a HACCP elvek szerinti élelmiszerbiztonsági rendszer. Magyarországon a kereskedelmi láncok közül egyedüliként a SPAR szerezte meg és terjesztette ki teljes hálózatára az ISO 9001:2008 nemzetközi szabvány követelményei alapján tanúsított minőségirányítási rendszert.

Az elmúlt években megerősödött a Nemzetközi Szabványügyi Testületnél (ISO) az a vélemény, hogy a szabvány és a minőségirányítási rendszer elveinek alapvető átdolgozása szükséges. Ez az igény a szabvány környezetében jelentkező új követelményeken és az alkalmazási területen fellépő új kihívásokon alapult. A módosítására azért volt szükség, hogy a szabvány megfeleljen a kor követelményeinek. A modernizált rendszer az ISO 9001:2015 kódot kapta. Idén ősszel a SPAR sikeresen teljesítette az új, vevőközpontú szabvány megszerzésének feltételeit.

Az új szabvány legfontosabb szempontja a vásárlói elégedettség. Nagyon büszke rá a vállalat, hogy mind az üzletek, mind a központi folyamatok három évre megkapták az ISO 9001:2015 tanúsítványt.