Ismét kiváló minősítést kapott a SPAR húsüzeme

A Regnum húsüzem Élelmiszer-biztonsági Irányítási Rendszere si­kerrel teljesítette az ISO 22000:2018 szabvány előírásait az őszi megújító fe­lülvizsgálaton. A SPAR Magyarország bicskei húsfeldolgozó egysége a tanúsítási folyamat végén ismét megkapta három évre a Quality Austria rangos minőségbiztosítási igazolását.


A Regnum húsüzem minőségirányítási rendszere 2010 óta folyamatosan átesik a rendszeres felügyeleti au­ditáláson. A Quality Austria – egy független osztrák tanúsító szervezet – által ki­állított igazolást háromévente kell megvédeni egy megújító audi­ton, valamint a köztes időben, évenkénti gyakori­sággal sorra kerülő felügyeleti audi­tálásokon is bizonyítani kell a szabvány szerinti működést.

Az idei tanúsítási eljárás eredetileg tavasszal lett volna ese­dékes, ám a kialakult járványhelyzet miatt halasztásra volt szükség. A német nyelven lefolytatott ellenőrzésre így október 13–14-én került sor. A kirendelt auditor elé­gedett volt úgy az üzemmel, mint a szükséges do­kumentációval.