Magas minőségügyi követelmények beszállítóinkkal szemben

A SPAR az általa forgalmazott teljes termékszortimentben az élelmiszerbiztonságra helyezi a hangsúlyt, így csak megbízható forrásból származó termékek kerülhetnek az üzletek polcaira.


Az áruházlánc minőségirányítási osztálya független és akkreditált partnerlaboratóriumokban, valamint a saját húsüzemében évente többször végeztet ellenőrzéseket a forgalmazott vagy előállított termékek minőségére vonatkozóan.

A vállalat elvárja a beszállítóitól, hogy a jogszabályi minimumon túl olyan minőségirányítási és/vagy élelmiszerbiztonsági rendszereket tartsanak fenn, amelyek az átadott termékeket kiemelik és megkülönböztetik a hasonló, forgalomban lévő termékektől. A SPAR a követelmények betartásának ellenőrzését a gyártóknál a cégek auditálásával kezdi, amelyet saját kollégák vagy alvállalkozók bevonásával végez.

A SPAR-csoport elvárja továbbá, hogy termékszállító partnerei olyan nyomon követést biztosítsanak, amellyel bármikor naprakész információt tudnak adni.
A szállítók és az üzletek között kialakított logisztikai lánc – amely magában foglalja a SPAR két korszerű rendszerben működő logisztikai raktárát is – biztosítja a termékek állagmegőrzését, illetve az élelmiszerek biztonságát.