Spar natur*pur bio-termékcsalád

Napjainkban egyre többen választják a biotermesztésből, más megfogalmazásban ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszereket. Az ilyen fogyasztóknak kínálja a SPAR 2006 augusztusa óta az egyedülálló SPAR Natur*pur bio-termékcsaládot.


A bioélelmiszer az ellenőrzött bio- (más néven ökológiai) gazdálkodás és gyártás szabályainak megfelelően előállított termék. Az állattartásnál figyelembe veszik a terület eltartó képességét, betegségeknek ellenálló őshonos fajtákat választanak, helyben termelt bio-takarmányt etetnek, s szükség esetén csak szelíd gyógymódokat (pl. akupunktúra, homeopátia, gyógynövények) alkalmaznak.

A bio élelmiszerek fogyasztásának előnyei

Az ökológiai gazdálkodásból származó zöldségek és gyümölcsök egészségvédő, biológiailag aktív anyagokban gazdagok, mert hosszabb idő alatt, a saját ütemük szerint érik el érettségi állapotukat. Víztartalmuk alacsonyabb a hagyományos módon termesztett változataiknál, ezért ízanyagokban gazdagok és hosszabb ideig eltarthatók.

A szigorú termesztési, előállítási és ellenőrzési rendszernek köszönhetően a bioélelmiszerek idegen eredetű anyagoktól mentesek, ezért értékes alternatívát jelentenek a kismamák és gyermekek, valamint az egészsügket tudatosan óvók számára.

A csúcsminőséget képviselő, mindig friss, eredeti ízhatású termékek ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak. A rendkívül szigorú kontrollt bizonyítja, hogy a SPAR Natur*pur bio termékcsalád tagjai mind osztrák (Austria Bio Garantie) mind magyar (Biokontroll Hungária Kht.) ellenőrző szerv által bevizsgálásra kerültek, és kritériumaiknak megfelelnek. Jelenleg több mint 50-féle SPAR Natur*pur termék közül választhatnak a vásárlók.

Hol kaphatók a SPAR Natur*pur termékek?
A korszerű és gyönyörű, a belső tartalomnak védettséget adó csomagolású SPAR Natur*pur termékeket kizárólag a SPAR és INTERSPAR áruházak forgalmazzák.