Általános információk
A lisztérzékenység

A gabonákban található fehérje, a glutén a búza, az árpa, a rozs és a zab magjában található. Ez az anyag teszi a lisztet ragadóssá, tartja össze a lisztes tésztákat. Erre egyre többen érzékenyek, bár sokszor nem ismerik fel.

Általános információk
A tejcukor-érzékenység

Vannak, akik egész életükben ihatnak akár literszám is tejet, másoknál viszont egyik napról a másikra megmagyarázhatatlan emésztési zavarokat okoz.

Általános információk
A joghurt és a kefír- élőflórával az egészségért

Nem zöldség, nem gyümölcs, mégis egészséges.

Általános információk
Bio élelmiszerek- harmóniában a természettel

A bio-élelmiszer az ellenőrzött bio- (más néven ökológiai) gazdálkodás és gyártás szabályainak megfelelően előállított termék.

Általános információk
Az elhízás kóros következményei

A kövérség egyértelműen betegségnek tekintendő, mert rizikófaktora lehet számos kórállapot megjelenésének. Az elhízást komolyan kell venni, mert számos szövődménye lehet, amelyek csak teljes életmódváltással (csökkentett energia (kalória) tartalmú étrend, fokozott testmozgás) előzhetők meg.

Általános információk
Tippek a tartós fogyás eléréséhez

Gyors divatfogyókúrák helyett inkább tartósan változtassunk életmódunkon ahhoz, hogy a fogyás ne az izomból, hanem a test zsírtartalmából történjen.

Általános információk
Ereink védelmében

A civilizált országokban az érelmeszesedés korunk népbetegsége. Ennek egyik leggyakoribb kiváltó tényezője a magas koleszterinszint, melyet az örökletes tulajdonságok mellett befolyásol a helytelen táplálkozás, a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a mértéktelen alkoholfogyasztás, valamint a környezetünkből érkező stresszhatás.

Általános információk
A koleszterincsökkentő omega 3 zsírsav

A napi zsírbevitel csökkentésével és a zsírsavak arányának optimalizálásával (telített zsírsavak mellőzése, telítetlen zsírsavak fogyasztása) a szív-és érrendszeri betegségek megelőzhetőek, kockázatuk csökkenthető.

Általános információk
Enni vagy nem enni - fogas kérdés

Sokan máig úgy gondolják, hogy fogaink épsége mindössze azon múlik, mennyi édességet fogyasztunk…

Általános információk
A leggyakoribb táplálkozási tévhitek 1.