SPAR enjoy. convenience üzem

2018. márciusában kezdte meg a működését a SPAR csoport legújabb egysége, a SPAR enjoy. convenience üzem. A vállalat üllői logisztikai központjának területén épülő létesítményben majonézes saláták és szendvicsek összeállítását végzik.


A fogyasztói igények változásával az elmúlt években jelentősen megnőtt a kereslet az olyan élelmiszerek iránt, amelyek gyors, ugyanakkor minőségi, tartalmas étkezést jelentenek a rohanó hétköznapokon. A SPAR termékfejlesztései között fontos helyen áll a convenience, azaz a kényelmi termékek bővítése. A vevők szélesebb körű kiszolgálása érdekében döntött úgy a SPAR Magyaroroszág, hogy ezeket a termékeket egy önálló gyártóegységben, az új és korszerű SPAR enjoy. convenience üzemben készítik el.

Az 1500 négyzetméteres üzem építése 2017 júliusában kezdődött, 2018 márciusában került átadásra. A zöldmezős beruházás költségvetése mintegy 1,2 milliárd forint volt, amelyből a technológia és a berendezések 300 millió forintba kerültek. A legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő létesítmény két csomagolósorral kezdte meg működését. A vállalat rövidtávú célja, hogy az ország az összes SPAR, City SPAR és INTERSPAR áruházát ellássa az Üllőn készülő minőségi termékekkel.

A SPAR Magyarország a SPAR enjoy. márkanév alatt a convenience üzemben gyártásra kerülő szendvicsek és saláták mellett további termékeket is bevezetett az év során, mint pl. salátaöntetek, hűtött levesek, italok és tortaszeletek, valamint kávék, húskészítmények, pékáruk, illetve probiotikus joghurtitalok.